Top 3 cartiere de lux căutate de investitori în zona de nord a Bucureștiului

Zona în care locuiești este un aspect foarte important care influențează atât confortul personal, cât și viața profesională. Știm cât de important este să locuiești cât mai aproape de biroul tău sau să nu ratezi alergarea de seara. 

Când vine vorba despre ce anume determină dacă o zonă este bună sau nu de locuit, Capitala atrage tipologii de oameni dintre cele mai diverse. Astfel, regăsim familii cu copii, investitori sau oameni de business, expați care s-au îndrăgostit de meleagurile noastre și studenți care vor să își clădească aici un viitor. 

Totuși, printre elementele principale pe care le luăm în calcul cu toții atunci când vrem să facem următoarea mutare sau să facem o investiție imobiliară într-o zonă bună, regăsim: siguranța zonei, accesul la mijloacele de transport în comun, serviciile medicale disponibile, instituțiile de învățământ, potențialul de investiție, sau distanța până la locul de muncă.

Nordul Bucureștiului include unele din cele mai râvnite cartiere din capitală. Zona de Nord a Bucureștiului a fost dintotdeauna o preferință a cuplurilor și familiilor, investitorilor, expaților, celebrităților, persoanelor care lucrează în Nord sau cumpărătorilor care au vrut să își cumpere o locuință cât mai aproape de locul de muncă și într-o zonă cât mai liniștită. 

Cele mai populare cartiere din zona de nord a Bucureștiului sunt Cartierul Primăverii, Aviației și Băneasa. Te invităm să cunoaștem caracteristicile fiecăruia pentru o alegere potrivită standardelor tale.

De ce să locuiești în Cartierul Primăverii ?

Cu o istorie relativ scurtă, de 80 de ani, Cartierul Primăverii a cunoscut transformări majore. De la cartier muncitoresc în anii ‘30, la cartierul închis pentru public, devenit astăzi paradis rezidențial pentru cei privilegiați.

Cunoscut ca unul dintre cele mai bune cartiere din București, Primăverii este considerat un cartier exclusivist, sigur, în mare parte rezidențial, unde își au sediul și numeroase companii de renume internațional. Caracterul exclusivist al zonei a contribuit și la dezvoltarea unor instituții prestigioase de învățământ cum sunt liceul “Jean Monnet”.

Cartierul se afla în vecinătatea parcului Herăstrău, cel mai mare parc din București, și oferă o multitudine de opțiuni de petrecere a timpului liber fie în natură, sau la unul din multiplele restaurante cu mâncare tradițională sau specialități exclusiviste culese din bucătăria internațională. 

Din punct de vedere al prețurilor, zona este una rezidențială, potrivită celor cu un buget ridicat. Dacă alegi să locuiești aici, șansele sunt destul de mari să ai că vecini pe unii dintre cei mai cunoscuți oameni din țară și nu numai.

Alege cartierul Aviației pentru următoarea ta locuință 

Cartierul Aviației este unul relativ nou, construit după 1980. Aici predomină blocurile cu regim redus de înălțime. Acest fapt contribuie, desigur, la menținerea unei densități relativ reduse a populației și, implicit, la un grad sporit de siguranță. 

În timpul liber te poți bucura de aerul curat din parcul Herăstrău, care se află în apropierea cartierului. Iar dacă lucrezi în cadrul unuia din centrele de business din zona, vei aprecia timpul scurt până la serviciu. Un alt avantaj al zonei în reprezintă opțiunile de cumpărături. În zonă ai acces la un magazin Lidl, Mega Image, dar și Băneasa Shopping Center sau Promenada Mall.

Datorită locației avantajoase, Aviației beneficiază de metrou, acces rapid către centrul orașului, dar și către marile clădiri de birouri din nordul Bucureștiului.

Băneasa – una dintre cele mai exclusiviste zone rezidențiale din București

O zona relativ nouă a Bucureștiului, cartierul Băneasa este o zonă apreciată de cei care locuiesc aici și călătoresc des pentru proximitatea fata de aeroport. Popularitatea cartierului se datorează și faptului că a fost construit aproape de lacul cu același nume și pădurile din apropierea capitalei. În plus, se află la o distanța de 10 minute de condus de centrul orașului.

Deși este un cartier nou și modern, cartierul Băneasa păstrează adevărate embleme arhitecturale din secolele trecute, cum ar fi vila Nicolae Minovici sau vila în stil englezesc a inginerului Dumitru Minovici, unicat de arhitectură în România. 

Dacă îți dorești să petreci cât mai mult timp în aer liber, fie la plimbare sau cu bicicletele prin pădure, zona Băneasa este alegerea perfectă pentru tine. 

Una dintre cele mai importante caracteristici este siguranța cartierului. Fiecare complex rezidențial beneficiază de acces securizat, bariere, conformandu-se principiului de gated community. Accesul în cartiere se poate face cu autobuzul sau cu trenul de aeroport.

Echipa noastră deține în portofoliu proprietăți exclusiviste în aceste zone, așadar te așteptăm să programezi o vizionare chiar azi la 0734.111.444. Te ajutăm să alegi ceea ce ți se potrivește. 

Vezi alte articole